Bagaimana Untuk Memulakan Perniagaan Menjual Produk Secara Atas Talian Di Malaysia 0 2707

Bagaimana Untuk Memulakan Perniagaan Menjual Produk Secara Atas Talian Di Malaysia

Langkah 1: Menyediakan Pelan Perniagaan Yang Ringkas

Sila rujuk Bab 3: Memulakan PerniagaanFormat Pelan Perniagaan untuk mendapatkan template Pelan Perniagaan anda

 

Langkah 2: Mendaftarkan Perniagaan

Sila Panduan Proses Pendaftaran Perniagaan bagi mengetahui bagaimana untuk mendaftarkan perniagaan anda.

 

Langkah 3: Memutuskan Cara Untuk Memulakan Jualan Atas Talian

(A) Menjual di pasaran atas talian seperti Lazada,11Street dan Shopee

(B) Membina laman web e-dagang anda sendiri untuk menjual produk anda

(C) Mempunyai akaun media sosial di Instagram atau Facebook untuk menjual produk anda

Bagaimana Ingin Menjadikan Perniagaan Anda Boleh Dipercayai?

Kredibiliti adalah salah satu faktor yang penting dalam memastikan kejayaan perniagaan dalam talian. Sekiranya sesuatu jenama mempunyai kredibiliti yang kukuh, ianya akan dapat membantu perniagaan untuk mendapatkan kepercayaan pelanggan mereka.

Secara tidak langsung ianya juga akan mewujudkan persepsi positif secara berterusan dan perniagaan akan mendapat manfaat daripadanya dalam jangka masa panjang.

Selaras dengan teknologi yang semakin berkembang pesat serta sistem penghantaran barangan yang lebih sistematik, perniagaan dalam talian semakin berkembang dengan rancak di Malaysia. Kerajaan melalui kementerian dan agensi yang berkaitan juga giat mempromosikan perniagaan dalam talian melalui pelbagai program yang dianjurkan.

SSM BizTrust merupakan salah satu program yang dijalankan bagi membantu memperkukuh perniagaan dalam talian yang diusahakan oleh usahawan tempatan untuk terus berkembang bukan sahaja di pasaran domestik malahan di peringkat antarabangsa. Program ini menetapkan piawaian yang perlu dipatuhi oleh usahawan yang menjalankan perniagaan dalam talian dan mereka yang telah memenuhi kriteria yang menekankan aspek amanah akan diberi pengiktirafan. Kriteria lain yang ditetapkan termasuklah pendaftaran perniagaan, keselamatan dalam talian, serta perlindungan data dan maklumat.

 Read more at SMEinfo.com
Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kempen pilihan raya Trump fail tuntutan mahkamah di Georgia 0 807

Kempen pilihan raya Trump fail tuntutan mahkamah di Georgia

WASHINGTON: Kempen Pilihan Raya Presiden Donald Trump memfailkan tuntutan mahkamah di Georgia, menuntut supaya kiraan undi dihentikan, lapor Agensi Sputnik memetik Associated Press.

Terdahulu pada Rabu kempen Trump memfailkan tuntutan mahkamah yang sama di Michigan dan Pennsylvania.

Kempen Trump mempersoalkan kewajaran pemerhati dilarang masuk ke pusat pengundian.

Calon Demokrat Joe Biden ketika ini dilihat mendahului Trump dengan 264-214.

Biden mungkin boleh mencipta kemenangan dalam kancah perebutan jawatan presiden andai kemenangan di Nevada berpihak kepadanya, menurut Fox News. – BERNAMA – Berita Harian

Spread the news

COVID-19: Pesakit terjun dari tingkat 8 0 1427

COVID-19: Pesakit terjun dari tingkat 8

KOTA KINABALU: Seorang wanita yang sebelum ini disahkan positif COVID-19 ditemui mati dipercayai terjun dari tingkat lapan bangunan Hospital Queen Elizabeth I (HQE I), di sini, 9.15 malam tadi.

Wanita warga tempatan berusia 63 tahun itu dikatakan terjun dari tingkap di tingkat lapan bangunan hospital berkenaan sebelum disedari pihak hospital yang kemudiannya memaklumkan kepada polis.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Habibi Majinji, berkata siasatan awal mendapati mangsa dimasukkan ke hospital berkenaan pada 13 Oktober lalu selepas disahkan positif COVID-19.

Katanya, selepas mendapatkan rawatan lanjut, mangsa disahkan bebas penyakit berkenaan dan dibenarkan keluar dari HQE I, hari ini.

“Mayat mangsa kini ditempatkan di Jabatan Forensik HQE I, sementara menunggu siasatan lanjut punca mangsa membunuh diri.

“Pihak polis sedang menjalankan siasat bagi mengenalpasti punca mangsa terjun termasuk mencari saksi di tempat kejadian,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Habibi berkata, setakat ini kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut dan orang awam yang mempunyai maklumat berhubung mangsa diminta tampil membantu siasatan. – Berita Harian

Spread the news
DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link