Gereja Baru St Peter’s Parish Bakal Jadi Mercu Tanda Penting Di Kuching 0 12114

Lukisan artis memaparkan Gereja St Peter’s Parish yang akan dibina
KUCHING: Gereja baru St. Peter’s Parish yang akan dibina tidak lama lagi di Padungan akan menjadi mercu tanda yang penting di landskap Kuching apabila selesai dibina, kata datuk bandar Majlis Bandaraya Kuching Selatan (MBKS), Datuk James Chan.
Chan mengatakan ini ketika menerima kunjungan kehormat oleh rektor parish, Father Vincent Chin di pejabat datuk bandar itu di bangunan MBKS semalam.
Reka bentuk gereja baru itu berdasarkan seni bina Gothic dengan tingkap kaca berwarna dan akan mempunyai kapasiti memuatkan sekurang-kurangnya 1,500 penyembah pada bila-bila waktu.
Pemandangan dari atas: Lukisan artis untuk Gereja St Peter’s Parish

Gereja itu dan kawasan luarnya akan mempunyai sebuah dewan serbaguna, pejabat dua tingkat, asrama lapan tingkat, kolabrium dua tingkat, 300 ruang letak kereta dan sebuah plaza.

(Diterjemahkan daripada artikel Borneo Post bertajuk, “New St Peter’s Church To Be A Prominent Landmark” bertarikh 2 Mac 2019)
Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 12963

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12242

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news