Hanya RM1.5 juta untuk miliki motorsikal terbang pertama anda 0 7743

Kebelakangan ini, isu kereta terbang menjadi perbualan orang ramai dengan rata-rata berpendapat teknologi itu tidak sesuai diguna pakai buat masa ini apatah lagi dengan harga yang hampir pasti diluar kemampuan rakyat Malaysia.

Dikhabarkan proses penghasilan kereta terbang masih lagi berada di peringkat awal tetapi bagi sebuah syarikat berpengkalan di California, tumpuan mereka terarah kepada penghasilan motosikal terbang!

Bukan sekadar dalam perancangan, tetapi mereka kini telah membuka tempahan bagi sesiapa yang berminat untuk mendapatkannya.

Dinamakan ‘Speeder’, setiap unit motosikal terbang itu akan digerakkan dengan lima enjin jet yang telah diubahsuai dan mampu pergi sejauh 72 kilometer dengan kelajuan 241km/j.

Bukan itu sahaja, Speeder – yang akan berada di pasaran tahun depan – mampu mencapai ketinggian 15,000 kaki yang juga merupakan ketinggian maksimum bagi sebuah kapal terbang Cessna 172!

Speeder menggunakan kawalan jenis ‘joystick’ sepertimana yang digunakan ‘gamer’diluar sana.

Jika anda berminat untuk membuat tempahan, apa yang anda perlu lakukan hanyalah membayar USD380,000 (RM1.5 juta). – MOTORMALAYA.NET

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13352

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12728

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news