Isyarat kotak hitam semakin jelas 0 5822

JAKARTA: Bunyi ‘ping’ dipercayai daripada kotak hitam kapal terbang yang terhempas ke dalam laut minggu lalu dengan 189 penumpang dan anak kapal, semakin jelas.

“Bunyi ping semakin jelas. Kami sudah menghantar kenderaan yang dikendalikan secara jarak jauh dan mengesan serpihan besar di dasar laut.

“Kami mengesyaki ia adalah sebahagian badan pesawat,” kata Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Keselamatan Pengangkutan Kebangsaan (KNKT), Haryo Satmiko.

Sepasukan penyelam menyelam sejam 5.00 pagi untuk memetakan kawasan kotak hitam dipercayai berada, katanya, menggambarkan keadaan laut adalah normal.

Kakitangan di darat hilang hubungan dengan penerbangan JT610 Lion Air, 13 minit selepas Boeing 737 MAX 8 itu berlepas awal pagi Isnin lalu dari Jakarta, dalam penerbangan ke Pangkal Pinang.

Tiada yang terselamat dalam nahas itu. — Reuters

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13415

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12887

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news