Mayat reput lebih seminggu ditemui di tepi jalan 0 65

KANOWIT: : Mayat seorang lelaki yang telah reput dipercayai sudah mati lebih seminggu ditemui oleh orang awam di Jalan Kanowit-Durin berhampiran dengan bulatan Kanowit pada petang Rabu.

Ketua Polis Daerah Kanowit, Deputi Superintendan Tega Bilong berkata, pihaknya telah menerima maklumat berhubung kes itu selepas seorang pengadu menghubungi Balai Polis Kanowit pada jam 3.40 petang.

“Pengadu telah memaklumkan dia terhidu bau busuk berkemungkinan bangkai haiwan atau mayat manusia semasa berjalan melalui kawasan berkenaan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya, dua anggotanya yang diarah membuat pemeriksaan telah menjumpai satu mayat yang sudah reput dan belum dikenal pasti.

“Hasil daripada pemeriksaan terhadap mayat tersebut, didapati ia mulai mereput dipercayai telah mati lebih seminggu,” ujarnya.

Menurutnya, tiada sebarang dokumen pengenalan diri dijumpai pada tubuh si mati yang memakai seluar jean dan bertali pinggang hitam tanpa berkasut.

Berdasarkan kepada keadaan mayat tersebut, katanya, lelaki itu dipercayai telah mati lebih daripada 10 hari yang lalu.

Katanya, mayat telah dihantar ke Hospital Kanowit untuk dibedah siasat.

Setakat ini, katanya, tiada sebarang laporan orang hilang dibuat di daerah Kanowit

“Kes buat masa ini disiasat sebagai mati mengejut (SDR) sehingga laporan bedah siasat diperoleh nanti,” katanya lagi.

Sumber astro awani

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita Suka Rampas Suami Orang Sebenarnya Ada Masalah Jiwa? 0 37

Nampaknya makin banyak kes suami isteri berpisah kerana orang ketiga, mereka yang suka melihat tangisan dan rasa gembira atas penderitaan orang lain sebenarnya mengalami masalah jiwa.

Bagi mereka, hanya keinginan mereka sahaja yang harus dipenuhi. Mereka inginkan bahagia tetapi melalui penderitaan orang lain. Bagi mereka, mereka rasa satu kepuasan apabila melihat orang derita akibat dari perbuatannya itu.

Rasa tidak senang duduk kerana melihat kebahagiaan orang lain, walaupun dengan adik beradik ataupun dengan sahabat sendiri. Masalah jiwa seperti ini mampu membunuh jiwanya sendiri jika tidak dapat memuaskan hati dan kehendaknya. Jika tidak dikawal perasaan itu, kemungkinan besar akan berlakunya kes bunuh diri dan gila!

Foto: Pandabaca.com
Sering kali anda mendengar, mereka yang suka menghancurkan rumahtangga orang lain tidak akan sesekali menyesali akan perbuatannya itu, malah akan lebih rasa gembira dan berbangga dengan kejayaan nya.

Ianya ada persamaan dengan sikap orang gila, dimana mereka tidak akan memikirkan perasaan orang lain dan tidak mengendahkan keperitan yang ditanggung oleh mangsa akibat perbuatannya itu.

Sekiranya seorang individu tersebut normal, tidak mungkin dia akan tergamak menghancurkan rumahtangga orang lain hanya kerana kehendak nafsunya yang kuat untuk memiliki.

Mereka juga sering dikatakan seorang yang suka kikis duit lelaki, bagi mereka lelaki yang sudah berkahwin lebih stabil dari segi kewangan. Sebaiknya hindari dari berkawan rapat dengan suami orang.

Jaga batasan dan jaga maruah seorang wanita, jangan terlalu mudah menyerahkan jiwa kepada suami orang. Jangan biarkan diri anda dianggap sebagai pemusnah rumahtangga orang.

Spread the news

Lelaki dipenjara 18 tahun kerana merogol remaja perempuan berusia 14 tahun 0 42

MIRI: Seorang lelaki dijatuhkan hukuman penjara 18 tahun dan 10 sebatan oleh Mahkamah sesyen kerana telah merogol seorang remaja perempuan berusia 14 tahun tiga tahun lalu.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu di rumah sewanya di Taman Tunku, di sini, antara jam 8 pagi hingga 11 pagi pada 27 Ogos 2016.

Spread the news
DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link