Saya sedia berundur, tegas Posa 0 6041

KUCHING: “Saya sedia berundur jika ada individu sanggup mengeluarkan duit sendiri sejumlah RM5 juta setahun untuk membiayai FAS”.

Demikian dengan nada tegas Presiden Persatuan Bola Sepak Sarawak (FAS), Datuk Posa Majais sebagai membalas desakan Persatuan Bola Sepak Bahagian Samarahan (PBBS) menuntut beliau meletakkan jawatannya seperti dilaporkan media semalam.

Menurut Posa, individu yang berminat untuk mengambil alih tempatnya juga harus bersedia mengeluarkan dana tambahan sekitar RM3 hingga RM4 juta setahun bagi menampung kos pengurusan FAS dan pasukan bola sepak Sarawak.

“Jika ada individu yang sanggup mengeluarkan belanja sejumlah itu setiap tahun, saya sedia berundur daripada menerajui FAS. Jika tidak berani, jangan cakap banyak!

“Saya pasti berundur apabila tiba masanya kerana saya juga tidak mahu duduk lama di kerusi itu. Tetapi, saya tidak akan melepaskan jawatan itu dengan orang sembarangan,” tegas Posa ketika dihubungi semalam.

Tambahnya, beliau juga masih perlu ‘membersihkan’ masalah dalaman persatuan itu (FAS) termasuk PBBS sendiri sebelum melepaskan jawatannya. – Utusan Borneo Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13359

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12732

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news