Bas Hidrogen akan mulai beroperasi di Kuching Mac 2019 0 6266

Kuching: Perbadanan Pembangunan Ekonomi Sarawak (SEDC) hari ini telah menyatakan bahawa bas hidrogen akan mulai beroperasi bulan Mac 2019.

Apa yang menariknya, dengan rasmi bas hidrogen tersebut beroperasi ia akan menjadi detik yang cukup bersejarah. Kerana Sarawak adalah negeri pertama di Malaysia yang akan menggunakan bas hidrogen.

Menurut info sebagai permulaan 3 buah bas akan dihantar ke Kuching. Paling menarik Kos untuk menaiki pengangkutan mesra alam serta operasinya adalah murah berbanding yang sedia ada.

Dalam pada itu, Kerajaan Negeri Sarawak juga telah menyatakan bahawa bas hidrogen tersebut akan ditawarkan secara percuma untuk penduduk tempatan dan juga pelancong untuk tempoh percubaan – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13352

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12728

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news