Doktor Hospital Umum Sarawak dijumpai mati dalam kereta 0 6903

KUCHING: Seorang doktor ditemukan meninggal dunia di dalam keretanya di tempat letak kereta Hospital Umum Sarawak (HUS), semalam.

Mangsa yang dikenali sebagai Dr Arif Husaini Abdul Rahim dijumpai dalam keadaan tidak sedarkan diri kira-kira pukul 4 petang dan disahkan meninggal dunia selepas diperiksa oleh pihak hospital.

Menurut kenyataan Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak, Dr. Arif., berasal dari Selangor, merupakan Pegawai Perubatan di Jabatan Kecemasan yang sudah bertugas selama lima tahun di HUS.

Difahamkan, mangsa sepatutnya bertugas pada syif petang semalam namun tidak hadir ke hospital seperti biasa, manakala cubaan untuk menghubunginya turut gagal.

Usaha mencari membawa kepada penemuannya di dalam kereta yang diletak di kawasan parkir.

Difahamkan, mangsa pernah mengadu tidak berapa sihat sehari sebelum ditemukan mati.

Jenazah mangsa diterbangkan ke Selangor pada pukul 7 pagi tadi selepas proses bedah siasat selesai dijalankan pada malam Selasa. – Utusan Borneo Onlinefi

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13211

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12673

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news