Dua orang cedera kebakaran di Kampung Serasot, Bau 0 6627

Bau: Dua orang melecur dan cedera apabila dua buah rumah terbakar di Kampung Serasot sekitar jam 1.58 pagi tadi.

Menurut info awal kebajaran melibatkan dua buah rumah separuh kekal 2 tingkat. Pasukan bomba yang telah menerima panggilan kecemasan terus ke lokasi untuk kerja-kerja pemadaman.

Sampai sahaja di lokasi pasukan bomba telah menggunakan sumber air terbuka untuk memadam kebakaran. Difahamkan kebakaran telah memusnahkan 80 % kedua-dua rumah tersebut.

Kebakaran berjaya dioadam oleh pasukan bomba dan punca kebakaran masih lagi dalam siasatan. Setakat ini mangsa cedera dan melecur telah pun dihantar ke hospital untuk menerima rawatan. – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13255

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12721

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news