Insiden tembak menembak di Miri, seorang cedera di kaki di tembak polis 0 7933

Miri: Orang awam gempar hari ini apabila berlaku insiden tembak menembak antara pihak polis dan satu kumpulan lelaki yang menaiki sebuah kereta BMW berwarna silver.

Sebelum insiden bilik Gerakan Miri terima maklumat awam bahawa terdapat sebuah kereta BMW warna silver mencurigakan di Jalan Pahlawan 3, Taman Jelita, Miri.

Bilik Gerakan Miri telah mengarahkan MPV untuk melawat ke tempat kejadian.

Apabila suspek menampak kehadiran MPV, suspek telah melepaskan tembakan ke arah crew MPV dan terkena tangan Kpl William.

Crew MPV pun bertindak membalas tembakan untuk mempertahankan dan terkena pada bahagian kaki salah seorang suspek. Kecedera anggota MPV tak serius, masih berada di scene.

2 orang suspek berjaya ditangkap, 1 orang lagi dipercayai sempat melarikan diri. Rampasan 1 buah senjata api semi auto jenis Sig Sauer.

KPD Miri dan semua elements JSJ dan MPV berada di scene dan mengepung rumah tersebut, dipercayai kosong dan mungkin masih ada saki baki ahli kumpulan suspek berada di dalam rumah.

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13418

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12888

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news