Jambatan Bako bernilai RM53 juta akan dirasmikan oleh Abang Jo ahad ini 0 7249

Kuching: Jambatan Bako sepanjang 280m akan dirasmikan oleh Ketua Menteri Sarawak ahad ini bertempat di perkarangan jambatan bako.

Jambatan yang bernilai RM53 juta tersebut adalah hasil usaha Allahyarham Tok Nan. Jambatan tersebut menghubungkan Kampung Bako di seberang sungai dengan laluan utama yang menghubungkan ia dengan bandaraya Kuching.

Dengan siapnya jambatan tersebut ia akan menjadi nadi penting buat penduduk Kampung Bako dan menjadi pemangkin utama pertumbuhan dan pembangunan ekonomi di kawasan nelayan berkenaan – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13216

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12677

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news