Jangan salah guna kebebasan bersuara – PM 0 6008

PUTRAJAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad mengingatkan supaya kebebasan bersuara tidak digunakan bagi menimbulkan kekacauan.

Perdana Menteri berkata, walaupun kerajaan menyokong kebebasan bersuara, namun ia tidak sepatutnya digunakan untuk menimbulkan masalah terutamanya dalam isu berkaitan kaum dan agama.

“Kita bersyukur walaupun ada pelampau dan fanatik cuba mencetuskan isu perkauman dan agama, majoriti rakyat kebanyakannya sama ada menolak atau mengabaikannya.

“Tetapi itu tidak bererti kita harus mengambil mudah, bahawa mereka tidak akan dapat merangsang dan memobilisasi secukupnya untuk menimbulkan kerosakan yang tidak ternilai. Jadi, berhati-hatilah,” katanya ketika berucap pada pelancaran koleksi not emas Harapan hasil inisiatif syarikat barang kemas, Poh Kong di Yayasan Kepimpinan Perdana (YKP) di sini hari ini.

Dalam pada itu Dr Mahathir berkata, pelancaran not emas berkenaan tepat pada masanya ketika Malaysia kini sedang bergerak ke hadapan sebagai sebuah negara bangsa.

“Kerajaan kini sedang meraikan kejayaan selepas berjaya membebaskan negara daripada belenggu kleptokrasi dan rejim yang menindas.

“Bagaimanapun, ia bukan tugas mudah kerana jangkaan rakyat terhadap kerajaan sangat tinggi menjadikan tanggungjawab lebih berat,” katanya – Berita Harian Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13217

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12678

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news