JKR ambil alih projek 116 sekolah daif Kementerian Pendidikan di S’wak — Azmin 0 5873

KUCHING: Kerajaan Persekutuan memandang serius dan berusaha menyelesaikan masalah 116 sekolah daif di negeri ini.

Menurut Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, sekolah berkenaan dikenal pasti untuk dinaik taraf sebelum ini.

“Projek menaik taraf dilaksanakan oleh Jabatan Kerja Raya (JKR) semua telah disiapkan mengikut jadual yang ditetapkan,” katanya sambil menambah cuma projek bawah Kementerian Pendidikan yang masih belum siap.

“Oleh itu, kerajaan memutuskan JKR mengambil alih projek menaik taraf yang terbengkalai untuk dilaksanakan memandangkan mereka lebih mahir,” ujar Azmin.

Seterusnya, Azmin mendedahkan lawatannya ke bandar raya ini turut diisi dengan sesi mendengar penerangan oleh pegawai kementeriannya berhubung projek pembangunan untuk Sarawak.

“Saya turut melawat projek pembangunan yang sedang dilaksanakan di SK Kampung Tambey, Samarahan untuk memantau projek disiapkan mengikut jadual yang ditetapkan,” jelasnya. –Sarawakvoice

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13216

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12677

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news