Kanak-kanak jatuh dari jeti masih lagi gagal ditemui 0 6235

KABONG: kanak-kanak yang dilaporkan jatuh dari jeti di Pekan Kabong masih lagi gagal ditemui. Setakat ini operasi mencari mangsa yang dikenali sebagai Nur Shahadah Fatihah Iman, 10, dari Kampung Hilir Laut sedang dipergiatkan oleh pihak penyelamat.

Menurut info dari pihak bomba, jumlah anggota bomba yang mencari dan menyelamat telah ditambah hari ini sebanyak 52 orang menggunakan 11 buah bot.

Operasi mencari dan menyelamat turut dibantu Anggota Pertahanan Awam, Polis, Rela, PIBG SK Abg Leman Kabong, Community Emergency Response Team (CERT) Kabong dan penduduk kampung. -Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13418

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12888

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news