Lelaki hilang semasa berburu, dijumpai selamat 0 5895

LAWAS: Seorang penduduk dari Long Sukang yang dilaporkan hilang selepas keluar berburu bersama rakannya sejak Rabu lepas dijumpai selamat tengah hari tadi.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Lawas Zaki Husin berkata mangsa Kawas Meripa 46, dijumpai dalam keadaan selamat oleh penduduk kampung kira-kira pukul 12.00 tengah hari tadi.

“Mangsa ditemui di kawasan Simpang Stamping Berayong oleh penduduk kampung yang mencarinya lalu dibawa ke Hospital Lawas untuk rawatan lanjut,”katanya pada kenyataan kepada media sebentar tadi.

Jelasnya penduduk kampung juga menggunakan alat gong dalam usaha menjejaki mangsa.

Hampir 50 penduduk kampung dari Long Sukang dan Long Semadoh terlibat dalam pencarian mangsa selain empat anggota dari BBP Lawas yang bergerak ke lokasi kejadian jauhnya sejam 30 minit dari balai. – Utusan Borneo Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13428

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12899

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news