Lelaki terkejut jumpa bom di kawasan kebunnya di Sarikei 0 6291

Sarikei: Seorang lelaki terkejut selepas terjumpa sebutir bom yang dipercayai bom lama ketika sedang membersihkan kawasan kebunnya di tebing Sungai Ulu Kedup.

Susulan daripada penemuan tersebut, lelaki tersebut terus menghubungi polis dan memaklumkan tentang penemuan bom lama tersebut.

Pihak polis kemudian telah menghantar Unit Pemusnah Bom ke lokasi untuk membuat pemeriksaan. Bom lama tersebut kemudian dipindahkan sebagai langkah keselamatan dan dimusnahkan ditempat yang lain – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13254

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12720

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news