Mati tertembak diri sendiri 0 3020

SIMUNJAN: Seorang lelaki maut dipercayai tertembak diri sendiri, dalam kejadian yang dilaporkan berlaku di sebuah kampung di sini pada Khamis lalu sekitar jam 4.27 petang.

Ketua Polis Daerah Simunjan, Deputi Superintendan Merbin Lisa, berkata mangsa berusia dalam lingkungan 30-an, tertembak diri sendiri menggunakan senapang patah di dalam biliknya.

Jelas beliau, menurut saksi iaitu kakak mangsa yang berusia 40-an, kejadian berlaku ketika dia sedang memasak dan terdengar bunyi letupan.

“Selepas itu, saksi keluar mencari dari mana punca letupan itu lalu terlihat adiknya terbaring di atas tilam dalam keadaan nyawa-nyawa ikan dengan bahagian muka sebelah kiri hampir hancur manakala senapang patah milik mangsa berada di atas pahanya.

“Tidak lama selepas itu, mangsa meninggal dunia dan saksi mengesyaki adiknya tertembak diri sendiri,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.

Merbin berkata hasil, siasatan mendapati senapang patah jenis SBBL 12 Bore itu adalah milik mangsa sendiri dan mempunyai lesen yang sah.

Katanya senapang mangsa kemudian dirampas bagi membantu siasatan.

Tambah Merbin, ketika kejadian, hanya mangsa dan kakaknya berada di rumah.

Katanya, menurut kakak mangsa, adiknya tidak mengalami masalah kemurungan dan tidak juga mempunyai masalah dengan ahli keluarga yang lain.

Beliau berkata mayat mangsa dibawa ke Hospital Serian dan kemudian dirujuk ke Hospital Umum Sarawak untuk bedah siasat dan kes disiasat kerana mati mengejut. – Berita Harian Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 317

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news

DUN Sarawak lulus RUU Perbekalan Tambahan 2020 0 432

DUN Sarawak lulus RUU Perbekalan Tambahan 2020

KUCHING: Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak meluluskan Rang Undang-Undang (RUU) Perbekalan Tambahan 2020, selepas ia dibaca kali kedua oleh Menteri Kewangan Kedua, Datuk Amar Douglas Uggah Embas, hari ini.

RUU Perbekalan Tambahan itu adalah bagi menampung perbelanjaan tambahan negeri berjumlah RM388.21 juta.

RUU itu disokong oleh Timbalan Ketua Menteri yang juga Menteri Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Terminal Perindustrian dan Pembangunan Usahawan, Datuk Amar Awang Tengah Ali Hasan. – Berita Harian

Spread the news
DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link