Pelajar UNIMAS dari Kapit dapat tawaran BMW bagi membentangkan projek semi-solar automotif di Austria 0 7269

Pelajar UNIMAS,Franklin Lingga Ak Abun yang berasal dari Kapit telah ditawar oleh BMW bagi membentangkan projek teknologi semi-solar automotif di Austria pada 23 November yang lalu.

Apa yang menariknya projek Franklin cukup meyakinkan dan telah diterima BMW, dan seterusnya diiktiraf BMW sebagai pakar teknologi automatif 2021-2031.

Setakat berita ini ditulis difahamkan Franklin telah pun berada di Austria bagi membentangkan projek tersebut. Apa pun kami mengucapkan selamat maju jaya kepada Franklin.Kerana kejayaan anda ini cukup membanggakan Sarawak. – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13415

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12887

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news