Pemandu Grab disamun penumpang di Kota Samarahan 0 5586

KOTA SAMARAHAN: Seorang pemandu perkhidmatan Grab disamun oleh penumpangnya dalam satu kejadian sekitar jam 10 malam di hadapan sebuah kilang di Muara Tuang di sini, malam tadi.

Mangsa juga wanita sebelum itu menerima panggilan permintaan daripada pelanggan pada jam 9.30 malam untuk menghantarnya daripada Stapok ke Sport Arena di Batu Tujuh.

Pemandu berkenaan menjemput pelanggan merupakan seorang lelaki yang meminta menghantarnya ke Muara Tuang berjumpa rakannya untuk mengambil motosikal.

Bagaimanapun setibanya di sebuah kilang diMuara Tuang, suspek berusia dalam lingkungan hingga 30an itu tiba-tiba mengeluarkan sebilah parang serta mengacukan ke bahagian leher mangsa.

Suspek turut mengarahkan mangsa keluar dari kenderaan sebelum membawa dan melarikan keretanya.Selain kereta, mangsa turut kehilangan barang telefon bimbit serta dokumen penting lain.

Mangsa dilaporkan tidak mengalami sebarang kecederaan. -Utusan Borneo Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 14340

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8231

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news