Penduduk gempar anak buaya sesat masuk di perumahan Jalan Matang 0 5918

PETRA JAYA:Penduduk Taman Nanas 2 di Jalan Matang, di sini, malam tadi gempar apabila seekor anak buaya tersesat dan ditemui merayau-rayau di kawasan perumahan.

Menurut info awal buaya tersebut berukuran kira-kira 1.5 meter panjang itu dipercayai naik ke darat dari sungai berdekatan untuk mencari makanan.Namun ianya tersesat terus ke kawasan perumahan.

Susulan penemuan anak buaya tersebut, orang awan telah bertindak menghubungi pihak bomba untuk menangkap anak buaya tersebut.

Setakat ini anak buaya tersebut berjaya ditangkap diserahkan kepada Jabatan Hutan Sarawak untuk tindakan selanjunya – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13218

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12679

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news