Projek naik taraf jalan raya Samarahan bermula ogos 2019 0 6872

KUCHING : Kerja-kerja menaik taraf sepanjang Jalan Datuk Mohamad Musa hingga ke Bulatan G3 Samarahan dijangka bermula pada penghujung Ogos ini.

Menurut Menteri Muda Jalan Pesisir, Datuk Julaihi Narawi, projek ini menelan kos sebanyak RM228.4 juta dan akan bermula pada hujung bulan Ogos ini dengan kerja-kerja menaik taraf seperti membina jalan berkembar empat lorong sepanjang 10.7 kilometer, pembinaan dua buah jejantas pejalan kaki, dan pemasangan lampu jalan disepanjang jalan tersebut.

Jelasnya lagi, tiga buah jambatan baru akan dibina manakala dua buah jambatan yang sedia ada akan diganti dengan jambatan yang baharu.

Beliau berkata demikian ketika menjawab soalan dari Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Stakan, Dato Sri Mohamad Ali Mahmud pada Persidangan Hari Keempat Dewan Undangan Negeri Sarawak Ke-18 di Kuching hari ini.

Tambahnya, projek ini juga diantara projek yang berimpak tinggi yang memakan masa selama tiga tahun untuk disiapkan dan diharap dapat menyelesaikan masalah lalu lintas disepanjang kawasan tersebut

Walaubagaimanapun tegasnya, projek ini masih lagi diperingkat reka bentuk terperinci dan akan dilaksanakan seperti yang dijanjikan.

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13352

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12728

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news