Sungai Sarawak berkocak lagi minggu ini, lumba Perahu Naga Antarabangsa pembuka tirai Festival Waterfront Kuching 2018 0 7196

Kuching: Sungai Sarawak berkocak lagi minggu ini. Sebanyak 30 pasukan dari 12 buah negara akan menyertai Perlumbaan Perahu Naga Antarabangsa sempena Festival Waterfront Kuching dan Regatta Sarawak yang akan berlangsung dari 26 Oktober hingga 4 November.

Apa yang menariknya festival selama dua minggu itu akan menampilkan Perlumbaan Naga Antarabangsa pada 26 hingga 28 Oktober, diikuti oleh Regatta Sarawak dari 2 hingga 4 November.

Selain Malaysia, antara negara yang menyertai perlumbaan perahu naga adalah seperti Indonesia, China, Brunei dan Thailand – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 12979

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12259

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news