Tebingan Limbang berwajah baharu tahun 2030 0 6510

LIMBANG: Bandar Limbang di utara Sarawak akan mempunyai Tebingan Limbang di Sungai Limbang yang berwajah baharu menjelang tahun 2030.

Menteri Muda Pemodenan Pertanian, Tanah Adat dan Pembangunan Wilayah, Datuk Dr Abdul Rahman Ismail berkata, ia adalah sebahagian perancangan kerajaan negeri membangunkan bandar Limbang.

Beliau berkata, Majlis Daerah Limbang turut diberikan peruntukan RM22.5 juta bagi membina laluan baharu dari Bangunan Tamu Limbang menuju ke dataran hadapan Balai Polis Limbang.

“Laluan itu akan menghubungkan satu laluan yang akan menuju ke Tebingan Limbang di Sungai Limbang.

“Sebuah jambatan pejalan kaki akan dibina di atas bangunan dekat Jeti Jabatan Kastam dan Eksais Diraja berhampiran,” katanya kepada pemberita di sini, di Majlis Bersama Pemimpin anjuran Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) Bukit Kota di Dewan Kampung Bunga Raya di sini, semalam.

Ahli Dewan Undangan Bukit Kota itu berkata, projek pembangunan lain yang dirancang di bandar itu ialah kerja menaik taraf Dataran Bandar Limbang.

Dr Abdul Rahman berkata, dataran itu akan mempunyai kemudahan tempat bersenam, taman permainan kanak-kanak dan 260 lot meletak kenderaan.

Katanya, kerajaan negeri komited memajukan daerah Limbang supaya dapat membangun seperti daerah lain di Sarawak.

“Banyak perancangan pembangunan dirancang untuk meningkatkan pembangunan di bandar Limbang,” katanya. – Berita Harian Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13257

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12722

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news