Telefon Huawei Sedia Ada Masih Boleh Menggunakan Play Store & Servis Google Lain – Jurucakap Google 0 6957

Tak sampai sehari berita tentang penarikan lesen Android Huawei, syarikat itu menerima pelbagai tamparan hebat termasuklah penggantungan kerjasama bisnes dengan syarikat-syarikat pembekal.

Bagaimanapun sekiranya anda pengguna Huawei sedia ada, anda tidak perlu gusar dengan penarikan lesen terbabit kerana peranti sedia ada masih boleh menggunakan servis Google yang lain seperti Play Store, Youtube atau Gmail dan sewaktu dengannya.

Fungsi Play Protect juga masih berfungsi seperti biasa. Hanya peranti model yang akan datang sahaja yang bakal bermasalah.

Japan Times melaporkan jurucakap Google sebagai berkata: “Kami sedang menyesuaikan dengan arahan(pengharaman Huawei di Amerika) dan sedang mengkaji kesannya.”

“Untuk pengguna servis kami, Google Play dan fungsi keselamatan dari Google Play Protect akan terus berfungsi di peranti sedia ada,” kata jurucakap terbabit.

Kesan dari penarikan lesen itu dilihat sangat minimal di pasaran China namun sangat besar di peringkat global.

Sumber: JP

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13418

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12888

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news