Terkini: Malaysia Akan Mengalami Hujan Mulai Hari Ini Sehingga November 0 7386

Malaysia akan melalui tempoh peralihan monsun dari hari ini hingga awal November.  Jabatan Meteorologi Malaysia berkata semasa peralihan itu, yang menandakan berakhirnya musim Monsun Barat Daya, kawasan serantau di negara ini akan mengalami angin cahaya dari pelbagai arah.

“Hujan lebat dan badai petir dijangka berlaku dalam jarak pendek yang diikuti oleh angin kencang yang kerap terutama pada petang hingga malam.

“Kebanyakan kawasan yang akan dilaksanakan adalah negeri pantai barat dan kawasan pedalaman Semenanjung, pantai barat Sabah dan bahagian barat dan pusat Sarawak,” katanya dalam satu kenyataan.

Jabatan Meteorologi Malaysia menasihatkan orang ramai di kawasan yang dilaksanakan untuk berhati-hati semasa fasa peralihan ini dan semak kemas kini cuaca terkini melalui laman web jabatan, www.met.gov.my , aplikasi myCuaca, Facebook dan Twitter, atau Hotline di 1-300- 22-1638. – Siakap Keli 

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13218

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12679

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news