Video seks: Polis tidak tolak panggil anggota PKR untuk ambil keterangan 0 125

SHAH ALAM: Polis tidak menolak kemungkinan akan memanggil mana-mana individu termasuk anggota PKR, untuk diambil keterangan bagi membantu siasatan kes penularan video seks yang dikaitkan dengan Menteri Hal Ehwal Ekonomi Datuk Seri Mohamed Azmin Ali, baru-baru ini.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Mazlan Mansor (gambar) berkata bagaimanapun ia bergantung kepada siasatan polis dalam mencari dalang penyebaran video seks tersebut.

“Tidak kira sesiapa pun, kami akan panggil sekiranya ada keperluan bagi kami melengkapkan siasatan kes termasuk juga anggota PKR.

“Kami ada tempoh tertentu untuk siapkan siasatan, jadi kami akan ikut tempoh itu…bila-bila kami nak panggil, kami akan panggil,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis penyerahan kenderaan oleh Malaysia Resources Corporation Berhad (MRCB) kepada Polis Selangor di sini, hari ini.

Turut hadir, Ketua Polis Selangor Datuk Noor Azam Jamaludin dan Naib Presiden Eksekutif MRCB, Datuk Dell Akhbar Khan.

Mazlan berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai dakwaan Mohamed Azmin dalam laporan media pagi tadi, bahawa anggota PKR sendiri yang menjadi dalang penyebaran video seks tersebut.

Mengulas lanjut, pihaknya turut mengesahkan Mohamed Azmin telah diambil keterangan berhubung kes video itu, semalam.

“Ya, beliau telah diambil keterangan, tetapi saya tidak boleh dedahkan apa maklumat yang diberikan kerana itu merupakan siasatan polis.

“Kami juga boleh memanggil Mohamed Azmin untuk kali kedua (untuk diambil keterangan), sekiranya kami memerlukan maklumat tambahan untuk kes ini,” katanya.

Sebelum ini, Mohamed Azmin yang juga Timbalan Presiden PKR itu menafikan sekeras-kerasnya pembabitan beliau dalam kes video terbabit dan menyifatkan penyebaran video berkenaan merupakan niat jahat untuk merosakkan imej dan prestasinya dalam politik.

Sementara itu, Mazlan mengesahkan 10 orang nelayan yang dilaporkan diculik berhampiran perairan Felda Sahabat, Lahad Datu, Sabah awal pagi, diculik ketika perintah berkurung dilaksanakan di kawasan itu.

Beliau berkata kejadian pada 2.45 pagi itu juga berlaku ketika kumpulan nelayan tersebut sedang menangkap ikan di kawasan berkenaan menggunakan dua bot.

“Ketika kejadian ada seramai 16 nelayan di dalam dua bot, mereka kemudian didatangi dua bot yang kami percaya kumpulan penculik.

“Kumpulan itu hanya menculik 10 orang nelayan iaitu enam orang daripada sebuah bot dan empat (nelayan) daripada bot satu lagi,” katanya.

Katanya, setakat ini juga tiada sebarang panggilan diterima daripada kumpulan penculik berkenaan.

Terdahulu dalam majlis tersebut, MRCB menyerahkan sumbangan empat kenderaan pacuan empat roda dan 20 motosikal, 250 cc.

Kenderaan tersebut akan digunakan Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor bagi tujuan membuat kawalan lalu lintas di sekitar Projek Transit Aliran Ringan 3 ( LRT3). – Bernama

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MH17: Kerajaan akan terus cari keadilan bagi mangsa 0 6

Kerajaan akan terus mengejar mereka yang bertanggungjawab atas kejadian tragis yang melibatkan Penerbangan Malaysia MH17 yang ditembak jatuh di timur Ukraine lima tahun lalu.

“Lima tahun mungkin telah berlalu tetapi tekad kami untuk akauntabiliti dan keadilan tidak akan berkurang.

“Kerajaan Malaysia akan terus mengejar mereka yang bertanggungjawab terhadap jenayah kejam ini dan memastikan keadilan bagi mangsa,” kata Kementerian Pengangkutan dalam satu kenyataan hari ini.

Ia berkata Malaysia akan terus bekerjasama dengan ahli-ahli Pasukan Penyiasatan Bersama dan negara-negara yang bersedih hati serta masyarakat antarabangsa dalam memaklumkan kemajuan kepada para waris dalam mencari akauntabiliti dan keadilan.

“Tidak syak lagi, setiap keluarga dan waris terdekat yang terjejas oleh tragedi ini berhak menerima keadilan. Kami sangat berharap ini akan membawa kepada keselesaan dan kesenangan kepada keluarga dan waris terdekat mereka yang hilang dalam tragedi ini.

“Kami berharap dan berdoa supaya keluarga dan orang tersayang dari mereka yang berada di atas kapal itu akan diberikan kekuatan untuk meneruskan kehidupan normal, atau seperti biasa kehidupan mungkin tanpa orang tersayang.

“Kita akan tetap tegas dalam meneruskan perjuangan ini dan berusaha sedaya mungkin sehingga keadilan terlaksana,” menurut kenyataan itu lagi.

Penerbangan MH17 yang berlepas dari Lapangan Terbang Schiphol, Amsterdam dalam perjalanan ke Kuala Lumpur, ditembak sebelum jatuh berhampiran Torez di Donetsk Wilayah, Ukraine, kira-kira 40 kilometer dari sempadan Rusia pada 17 Julai 2014.

Peristiwa itu mengorbankan 298 orang termasuk 15 anak kapal.

Pada 19 Jun, penyiasat antarabangsa menuduh empat orang – tiga rakyat Rusia dan seorang rakyat Ukraine – dengan pertuduhan membunuh dengan menembak jatuh MH17 di timur Ukraine di mana semua 298 penumpang terbunuh.

Bagaimanapun, Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad berkata Malaysia tidak puas hati dengan laporan terbaharu mengenai penembakan jatuh penerbangan MH17 itu dan meminta siasatan mengemukakan bukti bukan hanya khabar angin.

– Bernama

Spread the news

Lima pelacur warga asing ditangkap polis di Sibu 0 4

SIBU: 5 pelacur warga asing bersama seorang bapa ayam warga tempatan ditangkap oleh polis dalam satu operasi yang di Jalan kan oleh pihak polis di sebuah premis di Sibu semalam.

Menurut info awal kesemua pelacur warga asing tersebut berasal dari China dan Filipina dan berusia sekitar 25 hingga 35 tahun.

Setakat ini kesemua telah ditahan untuk siasatan selanjutnya dan Kes akan disiasat di bawah Seksyen 55B/39B Akta Immigresen 1959/63,” tambah beliau lagi. – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link