Wong King Wei digantung dari menghadiri DUN selama setahun 0 6276

AHLI Dewan Undangan Negeri (ADUN) Padungan Wong King Wei digantung daripada menghadiri persidangan DUN selama tempoh setahun dari hari ini.

Terdahulu, Menteri Perlancongan, Kesenian, Kebudayaan dan Sukan Datuk Karim Hamzah membaca laporan Jawatankuasa Hak Keistimewaan DUN mengenai salah laku Wong membuat beberapa tuduhan ke atas Speaker Datuk Amar Mohd Asfia Awang Nassar pada sesi Persidangan DUN pada tahun lepas.

Karim telah mengusul cadangan agar keahlian Wong di DUN Sarawak digantung selama setahun mulai hari ini.

Satu undian diadakan dikalangan ADUN Sarawak pada sesi Persidangan DUN Sarawak yang dibawah kendalian Timbalan Speaker DUN Sarawak Dato Gerawat Gala sebentar tadi memyokong usul pengantungan tersebut. Keputusannya adalah 64-9.

Difahamkan, Wong telah menuduh Asfia berlaku tidak adil ke atas usul yang dibawa oleh ADUN Pembangkang, malah, telah mengeluarkan kata-kata agar Asfia sepatutnya diganti dengan orang lain.

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13359

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12732

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news