Zahid sambung beri keterangan di SPRM 0 6296

Bekas Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi kembali ke ibu pejabat SPRM di Putrajaya pagi ini untuk menyambung kenyataannya yang direkod oleh penyiasat.

Dengan berpakaian baju batik hijau, Zahid tiba kira-kira 9.15 pagi dengan menaiki kereta jenis Lexus berwarna putih. Anak perempuannya Nurul Hidayah tiba 10 minit kemudian dengan menaiki kereta lain.

Difahamkan kehadiran Zahid di SPRM hari ini merupakan kesinambungan sesi semalam, yang kali ketiga Zahid dipanggil untuk disoal siasat sejak BN kehilangan kuasa pada bulan Mei.

Ini kali keempat Zahid memberi keterangan berhubung dakwaan penyelewengan dana membabitkan yayasan milik keluarganya iaitu Yayasan Akal Budi.

Semalam, presiden Umno itu memberi keterangan selama lapan jam kepada SPRM selain dipanggil untuk kali pertama dan kedua pada 2 dan 3 Julai lalu.

Turut hadir untuk memberi keterangan berhubung kes sama hari ini ialah anaknya, Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid yang tiba secara berasingan pada jam 9.22 pagi.

Sebelum ini, Zahid merangkap Ahli Parlimen Bagan Datuk melalui akaun laman twitter memaklumkan beliau akan memberikan kerjasama sepenuhnya SPRM bagi membantu siasatan. – Malaysiakini

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13218

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12679

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news