6 Sebab Kenapa 7-Eleven Di Jepun Adalah Yang Terbaik Di Dunia 0 6101

Jepun merupakan negara dengan cawangan 7-Eleven paling banyak di dunia, iaitu sebanyak 16,664 cawangan.

Jumlah ini lebih daripada 2 kali ganda daripada negara dengan cawangan 7E kedua tertinggi di dunia iaitu Amerika Syarikat.

Walaupun cawangan sangat banyak, namun mereka mampu memberikan segala yang terbaik kepada pelanggan. Di Jepun, konsep kedai serbaneka ini adalah tersangat lain daripada yang lain dan tidak mengecewakan.

Jika anda melawat negara ini, jangan lepaskan peluang untuk sekurang-kurangnya masuk ke dalam.
iluminasi.com kongsikan 6 sebab mengapa 7-Eleven di Jepun adalah yang terbaik di dunia.

1. Layanan tersangat baik


Layanan yang sangat baik di Jepun sangatlah ketara dan boleh dilihat melalui kedai 7-evelen mereka. Perkhidmatan yang diberikan disesuaikan dengan permintaan rakyat Jepun. Malah sehinggakan cuaca semasa juga diambil kira oleh mereka.
Ketika musim sejuk, kedai 7-eleven dipasang dengan pemanas dan pad pemanas. Kakitangan mereka juga sangat bertimbang rasa terhadap tetamu asing, jadi anda tak perlu risau untuk meminta bantuan di kedai-kedai seperti ini. Tiada sebarang perkauman berlaku di sini.

Segala maklumat seperti umur dan jantina pelanggan serta ramalan cuaca diguna pakai untuk meningkatkan perkhidmatan mereka. Maklumat-maklumat ini dipungut dan diedarkan kepada ibu pejabat 7-Eleven Jepun untuk dianalisa untuk membekalkan produk mengikut permintaan, menggunakan data tambahan mengenai demografi bagi setiap kawasan.

2.  Makanan paket yang sedap dan segar


Jika anda melawat negara ini dengan bajet yang ala kadar dan tak mampu untuk makan di restoran, anda patut bersyukur kerana 7-Eleven di Jepun memberikan alternatif yang sangat bagus.
Terdapat pelbagai jenis makanan yang anda tak dapat jangka. Sandwich, sushi, salad, bento dan onigiri serta pelbagai lagi makanan yang terdapat di sini. Anda suka kopi ais? Terdapat 20 jenis kopi di 7E Jepun.

Jika anda mempunyai masalah dengan makanan paket, perlu diketahui bahawaa 7-Eleven menerima 2 hingga 5 penghantaran makanan setiap hari daripada kilang-kilang berbeza.
Jadi anda tak perlu risau tentang kesegaran makanan yang dijual. Penghantaran makanan yang kerap membuktikan kitaran jualan yang sangat cepat. Juga terdapat pilihan makanan halal.

3. Perkhidmatan ATM yang luar biasa


Seperti 7-Eleven di Malaysia, sesetengah daripadanya mempunyai mesin ATM. Namun mesin ATM di 7-E Jepun lebih hebat berbanding yang lain.
Selain daripada mesin ATM ini boleh menerima kad antarabangsa, malah ia juga boleh digunakan untuk membeli membayar bil, beli tiket bas dan juga tiket kapal terbang!

Anda juga boleh membayar bil telefon dan utiliti yang lain. Anda boleh mengalihkan penghantaran peribadi anda ke 7E yang berhampiran dengan anda.

4. Pilihan kopi, mi segera, makanan ringan dan coklat yang sangat banyak


Jika anda rasa pilihan barangan jualan seperti coklat dan gula-gula di tempat anda sudah banyak, mungkin tak boleh lawan dengan 7E Jepun. Sebagai contoh coklat popular Kit Kat.
Di Malaysia hanya mempunyai beberapa perisa Kit Kat, namun di Jepun terutamanya di 7E, terdapat lebih daripada 200 perisa Kit Kat!

β€œInovasi makanan” ini bukan sahaja untuk pilihan coklat sahaja, malah dalam makanan popular Jepun juga seperti ramen dan makanan ringan.

Masuk sahaja ke 7E Jepun anda akan lihat pelbagai jenis makanan tersusun rapi. Malah, 7-E di Jepun juga menjual barangan harian hingga ke pakaian.

5. Agen jualan tiket


Ini memang sangat jarang, malah tak ada di 7E Malaysia. 7E di Jepun menawarkan perkhidmatan penjualan tiket bagi tempat-tempat menarik di Jepun. Dalam kata lain, ia juga berfungsi sebagai agensi pelancongan.
Tidak terhad kepada menjual pakej-pakej pelancongan sahaja, juga terdapat tiket-tiket seperti konsert-konsert dan juga tiket ke Disneyland. Tak perlu nak beli online lagi, masuk 7E, beli tiket dan siap sedia untuk ke Disneyland!

6. Dilengkapi Wi-Fi

Mungkin ada yang mengatakan ia tidak begitu praktikal, namun ia mungkin menjadi salah satu kelebihan kepada 7E di Jepun kerana mempunyai Wifi. Jika anda seorang yang suka melayari internet sambil berehat seketika untuk makan snek, 7E Jepun mungkin tempat bagi anda.
Sambil-sambil anda menikmati makanan yang dibeli dari kedai ini, anda boleh menggunakan Wifi percuma yang disediakan.

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 13851

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8168

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news