Azizah sahkan Anwar akan bertanding kerusi Parlimen 0 5555

Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail. (Gambar Bernama)

KUALA LUMPUR: Presiden PKR Datuk Seri Wan Azizah Wan Ismail hari ini mengesahkan Ketua Umum parti, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan bertanding bagi kerusi Parlimen, namun belum menetapkan kerusi Parlimen yang akan dipertandingkan.

“InsyaAllah beliau akan bertanding Parlimen.

“Namun terpulang akan bertanding di Parlimen mana,” kata beliau ketika ditemui di lobi Parlimen hari ini.

Semalam, Anwar disahkan menang tanpa bertanding jawatan presiden PKR selepas tiada pencabar tampil sebelum pencalonan ditutup.

Anwar akan mengambil alih jawatan itu daripada isterinya, Wan Azizah yang menggalas tanggungjawab itu sejak 2003.

Mengulas lanjut, Wan Azizah berkata beliau akan melepaskan mana-mana jawatan yang sedang disandangnya sekarang bagi memberi laluan kepada suaminya.

“Tidak,” katanya., – Bernama

 

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 13860

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8169

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakan forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news