Dua lelaki dirujuk ke Hospital Umum Sarawak akibat terkena tembakan semasa memburu 0 10719

KUCHING: Dua lelaki dirujuk ke Hospital Umum Sarawak (HUS) akibat terkena tembakan semasa memburu semalam.

Difahamkan kes pertama yang melibatkan seorang lelaki berusia 26 tahun dilaporkan berlaku di Munggu Tinggi Tanjung, Batang Ai ketika mangsa memburu bersama abang iparnya iaitu sekitar jam 5 petang.

“Ketika kejadian abang ipar mangsa mendakwa dia menyasarkan tembakan ke arah seekor babi hutan tanpa menyedari mangsa berdiri berdekatan sasaran tersebut sehingga terkena peluru senapang.

“Menyedari perkara tersebut, dia kemudian terus berlari ke arah mangsa dan segera mendapatkan bantuan daripada penduduk di rumah panjang berdekatan,” kata sumber.

Mangsa terdahulunya dikejarkan ke Hospital Sri Aman untuk mendapatkan rawatan kecemasan sebelum dirujuk ke HUS sekitar jam 3 pagi semalam.

Sementara kes kedua dilaporkan berlaku di Sri Aman melibatkan seorang lelaki berusia 67 tahun yang juga terkena tembakan yang dilepaskan rakannya.

Sumber memberitahu, mangsa bersama tujuh lagi rakannya masuk ke dalam hutan untuk memburu sebelum seorang daripada rakannya terlepas tembakan lalu terkena bahagian kanan badannya.

“Mangsa kemudian dikejarkan ke Hospital Sri Aman dan tiba di HUS sekitar jam 5.25 petang untuk mendapatkan rawatan lanjut,” kata sumber.

Kedua-dua kes tersebut dikatakan telah dilaporkan kepada pihak polis untuk tindakan selanjutnya – Utusan Borneo Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13217

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12678

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news