8 buah jet pejuang TUDM dapat disaksikan warga Kuching sabtu ini 0 12457

Kuching: Warga Kuching berpeluang melihat dengan mata sendiri lapan buah jet pejuang Tentera Udara Diraja Malaysia sempena hari Terbuka TUDM di Kuching Sabtu ini 27 Oktober 2018.

Orang awam adalah dialu-alukan datang berkunjung ke Pangkalan TUDM dari jam 8 pagi sehingga jam 5 petang.

Apa yang menariknya pengunjung yang hadir nanti akan dipersembahkan dengan pertunjukan udara daripada pesawat TUDM nanti.

Selain itu akan diadakan juga pameran yang melibatkan beberapa aset-aset TUDM yang lain. Menurut info perkhidmatan bas ulang alik turut disediakan kepada pengunjung dari tiga lokasi ke Pangkalan Udara Kuching antaranya di Kem Semeggo, Dewan Serbaguna Kota Sentosa dan di sebuah pasaraya di Kota Sentosa. – Kamek Miak Sarawak

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13428

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12899

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news