Hebahan Iklan Jawatan Kosong Kerajaan/swasta bulan Mac 2018 0 6259

IKLAN JAWATAN KOSONG
Warga sarawak yang sedang mencari kerja di alu-alu kan bagi mengisi kekosongan di pelbagai jawatan kosong kerajaan dan swasta seperti yg telah di iklan kan MAC 2018

Antara jawatan-Jawatan kosong yang telah di iklan kan adalah seperti berikut;

1.Jawatan Kosong Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM)

Jika berminat untuk mendaftar atau memohon boleh layari http://epengambilan.lkim.gov.my


2.Pegawai Imigresen KP19415 Kekosongan Anda boleh memohon di laman sesawang http://www.spa.gov.my

3.Walk In Interview Cabin Crew Malindo Air 13-14 March 2018 JobsMalaysia Centre (JMC) UTC Kuching

4.Temuduga Terbuka Polis Bantuan Lembaga Amanah Kebajikan Negeri Sarawak Sila rujuk gambar untuk syarat dan kelayakan yang diperlukan.

5.Walk in Interview Hard Rock Hotel Desaru at Borneo Convention Centre Kuching 14 March 2018 3pm-11pm

6.Kekosongan Jawatan di Lembaga Lada (Sarawak)Tarikh Tutup 19Mac 2018

sumber/kredit_Pejabat Tenaga Kerja Kuching

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 13388

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8126

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news