Jenazah Mahadzir Lokman selamat dikebumikan 0 5588

Jenazah Allahyarham Mahadzir selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Bukit Kiara kira-kira pukul 10.00 pagi tadi.

KUALA LUMPUR – Jenazah pengacara tersohor negara, Datuk Mahadzir Lokman selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Bukit Kiara di sini kira-kira pukul 10.00 pagi tadi.

Lebih 200 orang yang terdiri daripada ahli keluarga terdekat, sanak-saudara, sahabat handai, rakan-rakan media hadir pada upacara pengebumian.

Terdahulu, jenazah disembahyangkan di Masjid Kolej Islam Malaysia (Masjid UIA PJ), Petaling Jaya kira-kira pada pukul 9.15 pagi.

Jenazah  telah dibawa pulang dari  Kota Kinabalu kira-kira pada pukul 9.25 malam semalam menaiki penerbangan Malaysia Airlines dengan menggunakan pesawat MH2639 dan tiba di kediaman keluarganya di Petaling Jaya pada pukul 2 pagi tadi.

Allahyarham menghembuskan nafasnya yang terakhir di sebuah hotel di Kota Kinabalu, Sabah kira-kira pukul 6 pagi semalam. – K! ONLINE

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 14304

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8224

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news