Jepun Teruskan Kemaraan Walaupun Tewas Kepada Poland 0 5557

Jepun cuba mengancam seawal minit ke-2 perlawanan melalui Takashi Usami, namun berjaya dihalang oleh penjaga gol Poland, Lukasz Fabianski.

Minit ke-11 perlawanan menyaksikan Yuto Nagatomo bebas di sebelah kiri dalam serangan balas pantas, namun hantaran lintang pemain itu terlalu jauh untuk rakan-rakan.

(Photo by Julian Finney/Getty Images)

Yoshinori Muto turut menguji Fabianski pada minit ke-13 perlawanan, namun rembatan dari luar kotak penalti pemain penyerang itu berjaya diselamatkan.

Minit ke-32 perlawanan, penjaga gol Jepun, Eiji Kawashima bertindak cemerlang melayangkan badan untuk menepis keluar tandukan Kamil Grosicki.

Babak pertama perlawanan menyaksikan Jepun lebih banyak mengasak kubu pertahanan lawan. Namun kerana kurangnya hantaran yang cukup berbahaya di garis akhir serangan, Jepun gagal memperolehi sesuatu pada 45 minit pertama perlawanan.

(Photo credit should read MARK RALSTON/AFP/Getty Images)

Poland lebih gemar menggunakan kelebihan ketinggian pemain dengan gerakan set-pieces dan hantaran lintang sering menjadi ancaman buat Jepun.

Babak pertama perlawanan berakhir dengan kedua-dua pasukan terikat tanpa jaringan.

Babak kedua perlawanan bermula dengan agak perlahan. Kedua-dua pasukan dilihat lebih gemar menunggu peluang terbaik sebelum melakukan ancaman.

Pemain-pemain lebih gemar bertukar hantaran, tanpa sebarang gerakan berbahaya dilakukan.

(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Jepun melalui Usami dilihat yang sentiasa bergerak mencari ruang, namun gagal melakukan sebarang amcaman.

Namun melalui serangan balas pantas pada minit ke-52, Jepun nyaris dihukum oleh Grosicki yang berhadapan situasi satu lawan satu dengan penjaga gol, sebelum Kawashima meluru keluar untuk menyelamatkan keadaan.

Melalui satu gerakan set-pieces, akhirnya Poland berjaya berada di hadapan hasil jaringan pemain pertahanan, Jan Bednarek pada minit ke-59 perlawanan.

(Photo credit should read NICOLAS ASFOURI/AFP/Getty Images)

Jepun sekali lagi hampir dihukum melalui serangan balas pantas Poland, namun kali ini Lewandowski gagal memanfaatkan hantaran rakan sepasukan, Grosicki.

Perlawanan diteruskan tanpa sebarang ancaman dari kedua-dua pasukan pada babak akhir perlawanan, dan Poland menewaskan Jepun 1-0 di dalam perlawnan ini. – Semuanya Bola

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 13995

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8189

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news