McDonald’s sumbang RM545,000 bantu golongan kurang berkemampuan 0 56

TUMPAT: McDonald’s Malaysia menyumbangkan sebanyak RM545,000 kepada Kelantan menerusi pelbagai program komunitinya tahun ini.

Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatannya Azmir Jaafar berkata inisiatif itu dilaksanakan dengan matlamat memberi impak positif kepada masyarakat di sekitar lokasi operasi McDonalds Malaysia.

“Antara inisiatif itu termasuk pembayaran zakat perniagaan McDonald’s, pelantikan belia dari keluarga kurang berkemampuan menyertai Skim Latihan Dual Nasional (SLDN) dan penyerahan pek Kembali ke Sekolah kepada kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga berpendapatan rendah,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita pada Program Komuniti McDonald’s Peringkat Negeri Kelantan dan Perasmian Pembukaan McDonalds Pasir Pekan di sini, hari ini yang dirasmikan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Datuk Abdullah Yakub.

Azmir berkata Mcdonald’s komited membantu golongan yang memerlukan di seluruh negara memandangkan ia adalah nilai teras restoran makanan segera itu.

“Kami harap pembukaan restoran terbaharu di Kelantan ini mampu menjadi nilai tambah ke arah merancakkan ekonomi negeri ini khususnya melalui peluang kerja dan pembangunan bakat masyarakat setempat,” katanya.

Katanya lima lagi restoran McDonald’s akan dibuka di Kelantan di beberapa kawasan termasuk di Kubang Kerian, Tanah Merah, Tumpat dan Gua Musang bagi menambah 18 restoran sedia ada di Kelantan.

Dalam pada itu katanya lebih 1,400 kanak-kanak dari 48 sekolah seluruh Kelantan akan menerima pek Kembali ke Sekolah tahun ini.

Katanya program inisiatif kerjasama McDonald’s dan Kementerian Pendidikan Malaysia yang diperkenalkan pada 2017 itu telah membantu 30,000 kanak-kanak di seluruh negara bagi tahun ini dengan sumbangan berjumlah RM3 juta.

Beliau berkata disasarkan 53,000 kanak-kanak dari keluarga berpendapatan rendah akan mendapat manfaat daripada program Kembali ke Sekolah menjelang 2020. – Bernama

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita Suka Rampas Suami Orang Sebenarnya Ada Masalah Jiwa? 0 37

Nampaknya makin banyak kes suami isteri berpisah kerana orang ketiga, mereka yang suka melihat tangisan dan rasa gembira atas penderitaan orang lain sebenarnya mengalami masalah jiwa.

Bagi mereka, hanya keinginan mereka sahaja yang harus dipenuhi. Mereka inginkan bahagia tetapi melalui penderitaan orang lain. Bagi mereka, mereka rasa satu kepuasan apabila melihat orang derita akibat dari perbuatannya itu.

Rasa tidak senang duduk kerana melihat kebahagiaan orang lain, walaupun dengan adik beradik ataupun dengan sahabat sendiri. Masalah jiwa seperti ini mampu membunuh jiwanya sendiri jika tidak dapat memuaskan hati dan kehendaknya. Jika tidak dikawal perasaan itu, kemungkinan besar akan berlakunya kes bunuh diri dan gila!

Foto: Pandabaca.com
Sering kali anda mendengar, mereka yang suka menghancurkan rumahtangga orang lain tidak akan sesekali menyesali akan perbuatannya itu, malah akan lebih rasa gembira dan berbangga dengan kejayaan nya.

Ianya ada persamaan dengan sikap orang gila, dimana mereka tidak akan memikirkan perasaan orang lain dan tidak mengendahkan keperitan yang ditanggung oleh mangsa akibat perbuatannya itu.

Sekiranya seorang individu tersebut normal, tidak mungkin dia akan tergamak menghancurkan rumahtangga orang lain hanya kerana kehendak nafsunya yang kuat untuk memiliki.

Mereka juga sering dikatakan seorang yang suka kikis duit lelaki, bagi mereka lelaki yang sudah berkahwin lebih stabil dari segi kewangan. Sebaiknya hindari dari berkawan rapat dengan suami orang.

Jaga batasan dan jaga maruah seorang wanita, jangan terlalu mudah menyerahkan jiwa kepada suami orang. Jangan biarkan diri anda dianggap sebagai pemusnah rumahtangga orang.

Spread the news

Lelaki dipenjara 18 tahun kerana merogol remaja perempuan berusia 14 tahun 0 42

MIRI: Seorang lelaki dijatuhkan hukuman penjara 18 tahun dan 10 sebatan oleh Mahkamah sesyen kerana telah merogol seorang remaja perempuan berusia 14 tahun tiga tahun lalu.

Tertuduh didakwa melakukan kesalahan itu di rumah sewanya di Taman Tunku, di sini, antara jam 8 pagi hingga 11 pagi pada 27 Ogos 2016.

Spread the news
DON’T MISS OUT!
Subscribe To Newsletter
Be the first to get latest updates and exclusive content straight to your email inbox.
Stay Updated
Give it a try, you can unsubscribe anytime.
close-link