Pengusaha kantin disyaki merogol berdepan empat lagi dakwaan cabul di Sibu 0 5710

SIBU:Kes pengusaha kantin berusia 42 tahun yang ditangkap kerana disyaki merogol pekerjanya warga Indonesia, semakin panas apabila empat lagi wanita mendakwa mereka telah dicabulnya.

Ketua Polis Daerah Sibu ACP Stanley Jonathan Ringgit berkata, empat lagi wanita Indonesia berusia antara 17 dan 23 tahun membuat laporan polis.

Mereka yang mendakwa dicabul juga pekerja suspek.Stanley berkata, kes gadis berusia 17 tahun berlaku dalam pejabat kantin pada jam 10 pagi Ogos tahun lepas.

Difahamkan suspek memanggil mangsa masuk ke pejabatnya lalu mencabul mangsa.Mangsa hanya mampu menangis kerana takut setelah dimarahi suspek sebelum dibenarkan keluar.

Kes wanita kedua berlaku di rumah suspek di Jalan Kandis pada pertengahan Januari tahun lepas.Difahamkan mangsa ketika itu bersendirian de-ngan suspek yang kemudian memintany amasuk ke dalam bilik sebelum mencabulnya.

Oleh kerana ketakutan dipukul, mangsa hanya menahan derita atas perbuatan suspek.Kesemua kes tersebut disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul

Pada 2 April lalu, Mahkamah Majistret memerintahkan suspek direman empat hari kerana disyaki merogol pembantu kedai warga Indonesia yang pertama bagi membantu siasatan kes di bawah Seksyen 376.

“Kami sedang menunggu tempoh reman tamat bagi kes pertama sebelum menangkapnya semula untuk kes terbaharu (cabul) tersebut,” tambahnya. -Utusan Borneo Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 14302

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8224

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news