Rakyat marah, bukti sokongan PH menurun – Najib Razak 0 5666

SEBAHAGIAN daripada peserta yang hadir pada Himpunan Kebangkitan Ummah di Kuala Lumpur semalam.

SHAH ALAM – Kehadiran ribuan orang ramai pada Himpunan Kebangkitan Ummah di Padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru di Kuala Lumpur semalam merupakan petanda sokongan terhadap kerajaan Pakatan Harapan (PH) telah menurun.

Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, ini berikutan kemarahan masyarakat Melayu khususnya mengenai masa depan agama Islam dan hak orang Melayu selepas kerajaan PH mentadbir negara.

“Rata-rata umat Islam dan orang Melayu amat terasa apa yang berlaku dalam negara (mengenai kepentingan Islam dan orang Melayu).

“Jadi, mereka dengan sendirinya bangkit dan menunjukkan kemarahan bahawa perkara ini amat tidak senangi,” katanya ketika ditemui pemberita selepas program walkabout di Jalan Kebun di sini semalam.

Turut hadir adalah isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor dan calon Barisan Nasional bagi Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri Sungai Kandis, Datuk Lokman Noor Adam.

Lebih 2,000 umat Islam dari seluruh negara membanjiri Padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru di sini semalam bagi menyer­tai Himpunan Kebangkitan Ummah. – Kosmo Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 13843

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8165

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakan forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news