Bau busuk bawa penemuan mayat tergantung di Batu 11 0 7069

KUCHING: Seorang lelaki dijumpai mati dalam keadaan tergantung di sebuah rumah di Batu 11, Jalan Kuching-Serian petang semalam.

Ketua Polis Daerah (KPD) Padawan Superintenden Aidil Bolhassan berkata, mayat lelaki berusia 58 tahun yang mula mereput itu dijumpai oleh polis selepas menerima panggilan daripada jiran yang memaklumkan terhidu bau busuk dari kediaman tersebut.

Katanya, hasil bedah siasat ke atas mayat yang dijalankan hari ini di Hospital Umum Sarawak mengesahkan mangsa meninggal dunia akibat jerutan di leher akibat tergantung dan tiada unsur jenayah pada tubuh mangsa.

Difahamkan, mangsa yang tinggal seorang diri di rumah, mengalami masalah rumah tangga dan sedang dalam proses penceraian.

Selain itu, mangsa turut dikatakan mempunyai masalah tekanan jiwa dan menerima rawatan dari Hospital Sentosa,BatuΒ Tujuh.Β – Utusan BorneoΒ Online

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 14304

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8224

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news