Liverpool dapat trofi replika jika juara EPL Ahad ini 0 5821

LONDON: Jika Liverpool mencipta kejutan dengan mengetepikan Manchester City untuk gelaran juara Liga Perdana Inggeris (EPL), trofi perak bakal dirangkul mereka buat kalinya pertama itu sejak 29 tahun lalu bukanlah yang asal sebaliknya sekadar replika.

Memandangkan perlawanan terakhir liga berlangsung secara serentak, trofi replika bakal tersedia di Anfield sekiranya anak buah Jurgen Klopp berjaya muncul sebagai juara.

Trofi replika sering digunakan oleh EPL khususnya di studio televisyen dan jelajah promosi. Trofi asal yang ketika ini berada di Stadium Etihad sejak tahun lalu akan dibawa ke Brighton, Ahad ini.

Pingat bagi pemenang liga juga disediakan di kedua-dua stadium dan pemain yang beraksi sekurang-kurangnya dalam lima perlawanan layak untuk menerimanya.

Liverpool muncul juara liga sebanyak 18, kali namun kali terakhir adalah pada 1990 iaitu sebelum EPL diperkenalkan. – Reuters

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang 0 13415

Wanita trauma dirogol, liwat dan dicederakan akibat hutang

JOHOR BAHRU: Seorang wanita trauma apabila dirogol, diliwat dan dicederakan temannya sendiri disyaki berikutan pertikaian mengenai hutang, Khamis lalu.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Utara, Asisten Komisioner Rupeah Abd Wahid, berkata dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi, mangsa dibawa ke rumah rakannya.

“Kejadian ini membabitkan seorang suspek lelaki dan dua suspek wanita yang juga rakan mangsa. – Berita Harian

Spread the news

Lebih 10 rumah dinaiki air 0 12887

Lebih 10 rumah dinaiki air

KUALA TERENGGANU: Fenomena air pasang besar selain hujan berterusan di sekitar daerah ini semalam menyebabkan lebih 10 rumah penduduk di Kampung Losong Haji Mohd, di sini dinaiki air, malam tadi.

Penduduk yang ditemui di kampung berkenaan memaklumkan air mula naik kira-kira jam 9.30 malam.

Tinjauan NSTP mendapati, beberapa rumah yang terletak berhampiran sungai dinaiki air sehingga paras paha. – Berita Harian

Spread the news