Mourinho yakin United 4 teratas 0 5711

MANCHESTER, England: Jose Mourinho percaya Manchester United masih boleh memastikan kedudukan empat terbaik Liga Perdana Inggeris sambil menyatakan jadual sukar antara sebab mereka bergelut pada awal musim.

United kini di tangga kelapan liga, lima mata daripada kelayakan ke Liga Juara-Juara ketika mereka bersedia untuk kunjungan ke Bournemouth esok.

Pengurus itu percaya pasukannya diganggu jadual sukar berturut-turut di tempat lawan sambil menjelaskan mereka perlu berkunjung ke Manchester City pada saingan Liga Perdana pada 11 November, empat hari selepas saingan Liga Juara-Juara menentang Juventus dan akan ke Liverpool pada Disember selepas saingan di tempat lawan menentang Valencia dalam saingan Eropah.

Beliau bagaimanapun tidak menyatakan United juga bermain berturut-turut di tempat sendiri tiga kali dalam semua pertandingan musim ini dan hanya dua kali menentang enam pasukan teratas dalam 10 perlawanan pembukaan liga.

Mourinho, pada sidang akhbar praperlawanan berkata, beliau percaya gambaran di Old Trafford akan lebih menarik pada permulaan tahun baharu.

“Saya sentiasa katakan pada penamat musim anda bermain 19 perlawanan di tempat sendiri dan lawan dan ia tidak mengapa namun realiti sebenarnya ialah jadual kadangkala memberi pengaruh ketika itu.

“Kami melalui dua perlawanan di tempat lawan pada September (di Burnley dan Watford). Kini kami ada dua perlawanan tempat lawan di Bournemouth dan Manchester City.

“Kami akan berdepan Juventus di tempat lawan sebelum ke Manchester City dan kami akan ke Valencia sebelum berdepan Liverpool di tempat mereka.

“Ketika ini, kami bermain menentang tiga calon terbesar untuk gelaran, Liverpool, Chelsea dan Manchester City, jadi kalendar tidak begitu bagus buat kami.

“Tapi saya rasa pada hujung Disember, yang juga penamat babak pertama musim Liga Perdana, kami tidak akan berada di posisi ketika ini. Kami akan berada di posisi yang lebih baik.” – AFP

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ronaldo ledak gol ke-102 0 7653

Ronaldo ledak gol ke-102

LISBON: Cristiano Ronaldo semakin menghampiri rekod penjaring terbanyak sepanjang zaman ketika juara Eropah, Portugal membelasah Andorra 7-0 dalam saingan persahabatan sebentar tadi.

Bintang Juventus itu masuk dari bangku simpanan untuk meledak jaringan ke-102 gol buat Portugal pada minit ke-85.

Bekas penyerang Iran, Ali Daei memegang rekod dengan 109 gol.

Portugal, yang meneruskan persiapan untuk mempertahankan Kejohanan Eropah tahun depan akan beraksi dalam Liga Negara-Negara berdepan Perancis awal pagi Ahad ini, mudah mengatasi Andorra. – Berita Harian

Spread the news

FAS mungkin tarik diri 0 5287

FAS mungkin tarik diri

PRESIDEN Persatuan Bola Sepak Sarawak (FAS), Datuk Posa Majais menegaskan, pihaknya mungkin akan menarik diri dari terus bersaing dalam kancah Liga Malaysia 2021.

Menurutnya, tindakan demikian terpaksa dilakukan sekiranya masalah kewangan dialami masih tidak menemui jalan penyelesaian.

Bagaimanapun katanya, pihaknya sedar pendekatan dilakukan bakal memberi tempias atau kesan terhadap pasukan yang beraksi dalam kejohanan anjuran Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) ketika ini.

“Mungkin kami akan menarik diri dari terus bersaing dalam kancah Liga Malaysia 2021 sekiranya masalah kewangan yang dihadapi ketika ini masih gagal menemui jalan penyelesaian serta tiada pihak yang tampil untuk membantu.

“Memang tindakan berbuat demikian memberi tempias kepada pasukan yang berada di bawah naungan kita kelak,” jelas Datuk Posa kepada Suara Sarawak baru-baru ini.

Beliau menegaskan, tindakan menarik diri dilihat sebagai jalan terbaik untuk mengelak musibah tersebut terus berpanjangan.

Musim ini lima pasukan di bawah badan induk berkenaan bersaing dalam liga anjuran FAM iaitu Sarawak United FC (Liga Premier), Sarawak United II Liga M3), Sarawak United III (Piala Presiden), Sarawak United IV (Piala Belia) dan Sarawak United (Liga Futsal FAM).

Justeru jika keputusan menarik diri terpaksa dilakukan maka secara automatik kesemua lima pasukan ini tidak boleh beraksi dalam sebarang kejohanan anjuran FAM.

Dalam pada itu katanya, pihak pengurusan FAS merakam ucapan terima kasih kepada Menteri Belia dan Sukan Negeri Sarawak, Datuk Abdul Karim Rahman Hamzah dan Menteri Muda Hal Ehwal Korporat dan Unit Komunikasi Awam Sarawak Abdullah Saidol atas sokongan yang diberikan kepada badan induk (FAS) selama – Suara Sarawak

Spread the news