Petugas Hospital Saratok menang kereta Perodua Axia di program Jiwa Senada 0 5641

SARATOK: Seorang petugas di Hospital Daerah Saratok menjadi pengunjung bertuah apabila memenangi hadiah utama bersempena berlangsungnya Program Sejiwa Senada Saratok 2018 di sini yang berakhir petang semalam.

Pemenang tersebut, Azman bin Bunung, 44, terpilih untuk membawa pulang sebuah kereta Perodua Axia Auto G yang disediakan oleh penganjur.

Cabutan bertuah yang kedua yang dilakukan untuk sebuah merebut sebuah motosikal Yamaha 115 telah dimenangi oleh Chua Mok Lan.

Manakala hadiah ketiga yang juga berupa sebuah Motosikal Honda DX 110 telah dimenangi oleh Emelda Julia Agan.

Selain hadiah tersebut beberapa hadiah sampingan lain turut disediakan kepada pengunjung sempena program berkenaan.

Program Sejiwa Senada Saratok 2018 berlangsung di sini dari 21 hingga 22 April.

Majlis penutupannnya disempurnakan oleh ADUN Kalaka,Datuk Haji Abdul Wahab Aziz. Beliau turut menyampaikan hadiah kepada pemenang. –Sarawakvoice

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 14304

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8224

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news