Sindiket curi rim kereta tumpas di Serian 0 5768

SERIAN: Polis Serian semalam berjaya menahan tiga lelaki dan percaya dapat menyelesaikan kes kecurian rim kereta di daerah berkenaan.

Ketua Polis Daerah Serian, Deputi Superintendan Aswandy Anis berkata, berpandukan maklumat awam dan risikan, sepasukan anggota siasatan jenayah dan narkotik Ibu Pejabat Polis Daerah Serian telah menjejak dan memburu suspek.

“Ketiga-tiganya yang juga lelaki tempatan yang berusia 17 hingga 34 tahun berjaya dicekup sekitar jam

“Sebelum ini, kita telah menerima sebanyak dua laporan polis berkaitan kes kecurian rim kenderaan ini, dengan yang terakhir sekitar jam 6.00 pagi semalam.

Susulan laporan ini dan sedikit maklumat yang diperolehi, katanya telah membantu polis menjejak sebelum menangkap ketiga-tiga suspek.

“Kita berjaya menjumpai semula rim kereta yang dilaporkan hilang serta merampas peralatan yang digunakan untuk mencuri,” katanya lagi. — Sarawakvoice

Spread the news
Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pelitup muka bukan sisa domestik 0 13860

Pelitup muka bukan sisa domestik

CABARAN pandemik COVID-19 belum tamat. Sehingga kini, lebih 51 juta penduduk dunia dijangkiti virus dengan lebih 1.27 juta kematian.

Bagi membendung penularan, kita sentiasa diingatkan kepentingan mematuhi prosedur operasi standard (SOP). Ini termasuk mengamalkan penjarakan fizikal, kerap membasuh tangan, mengelak tempat sesak dan memakai pelitup muka.

Sememangnya SOP perlu dibudayakan sehingga menjadi kebiasaan baharu. Bagaimanapun, amalan pemakaian pelitup muka menjadi perhatian dan kebimbangan aktivis alam sekitar serta penyelidik.

Sebelum ini, pemakaian pelitup muka terutama daripada jenis surgikal hanya diamalkan petugas kesihatan di hospital dan klinik. Ia SOP biasa bagi mengelak jangkitan dengan pesakit dirawat. – Berita Harian

Spread the news

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱 0 8169

Besarnya ‘sang bedal’ 😱😱😱

Limbang: Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Limbang memindahkan buaya seberat 800 kilogram sepanjang lima meter yang ditangkap di parit di Taman Perumahan St Edmund Limbang, di sini, semalam, ke kawasan selamat pagi hari ini.

BBP Limbang dalam kenyataannya berkata, sekitar 11 malam, reptilia itu ditemukan tersesat di dalam parit di kawasan perumahan itu menyebabkan kegelisahan penduduk di situ.

Justeru, katanya, sepasukan bomba dikerah ke lokasi membantu bagi menangkap serta mengikat buaya berkenaan di parit berdekatan kawasan perumahan berkenaan.

“Hari ini, bomba dengan bantuan Sarawak Forestry Corporation (SFC) ke lokasi menjalankan khidmat khas pada 8.25 pagi untuk memindahkan buaya itu.

“Pasukan bomba dengan bantuan tujuh anggota SFC mengambil masa hampir satu jam mengangkat buaya tembaga itu ke darat dengan menggunakanΒ forklift,” katanya, hari ini.

Menurut kenyataan itu lagi, buaya diletakkan dalam kenderaan khas kemudiannya diserahkan kepada SFC untuk dihantar ke lokasi penyimpanan SFC di Kubong. – Harian Metro

Spread the news